Tuumaustauko ja Salo-Angora

Tulipas pidettyä tällainen tuumaustauko täällä blogissa. Osittain koeviikon takia en kerinnyt päivittämään, ja mietinpä jopa blogin laittamista pidemmälle tauolle joksikin aikaa, kun ei aikaa kaikkeen tunnu riittävän, mutta sitten totesin, että kun yli kaksi vuotta on blogia tullut pidettyä, niin aika vaikea olla kirjoittamattakaan.

Eilen kävimme neulekahvilalaisten kanssa tutustumassa Kehräämö Salo-Angoraan. Itse tiesin yrityksen jo ennestään, sillä olemme teettäneet siellä omien lampaidemme villaa huovutusvillalevyksi ja tällä hetkellä siellä on n.20kg villaa valmistumassa langaksi. Jännityksellä odotan, että koska ja millaista lankaa sieltä tulee! :D
Ostoksiakin tietysti piti tehdä, mutta omat ostokseni ovat melko maltilliset juuri sen takia, että pian saan sieltä ison kasan lankaa.
Tarjouslankakopasta löysin tuollaista valkoista lankaa, jossa on mohairia ja karitsan villaa.
Toinen langoista on alpakan ja villan sekoitetta, joka on värjätty naavalla. Molemmat langoista on 2-säikeisiä, ja molemmista tulee kenties huivi/hartianlämmitin. Toiselle langalle on mallikin jo valittuna, mutta mikä - se pysyköön salaisuutena, kunnes se on valmis.
Salo-Angoran facebook sivuilta löytyy kuvia lankamyymälästä sekä langoista tehdyistä tuotteista. Myynnissä on mm.angoralankaa, koirankarvalankaa, tupasvillalankaa(ihana uusi tuttavuus!), alpakkalankaa, kampalankaa ja karstalankaa. Löytyy niin pätkävärjättyjä, yksivärisiä, kasvivärjättyjä sekä värjäämättömiä lankoja. Ja myös jonkin verran valmiita sukkia, lapasia, tossuja ym. Kannattaa poiketa, jos vain joskus on siihen mahdollisuus.
Niin ja nykyinen kehräämön rakennus on entinen ala-aste, jossa minäkin olen viettänyt koko ala-aste aikani. :D
Kommentit

Suositut tekstit