2 x virkattujen korvakorujen ohje

 Tiedättekö, minulla ei ole ollut korvissa reikiä ennen kuin tänä kesänä kävin ne otattamassa. Ja miksi otin vihdoin korviin reiät? Tietenkin, jotta voin tehdä itse itselleni kaikkia ihania korviksia! 

Oikeastaan kyllä rakastan kaikenlaisia kotimaisten pienyrittäjien korviksia, enkä suinkaan käytä ainoastaan itse tehtyjä, mutta kyllä niitä oma tekemiä alkaa kertyä, nyt kun voi itsekin niitä käyttää. Ja kuinka kätevää, kun voi tehdä vaikka tiettyyn asuun sopivat korvikset ihan itse.

Ajattelin jakaa nyt pari todella yksinkertaista virkatun korvakorun ohjetta, jos sinäkin olet käsintehtyjen korvakorujen ystävä, ja koukku pysyy kädessäsi. Näiden ohjeiden ja kaavioiden tekoa varten opettelin jopa uusia taitoja. Latasin nimittäin Illustrator-ohjelman koneelleni, ja sillä taiteilin nämä kaaviot. Itse nimittäin ainakin tykkään eniten virkata kaavioista ja samaa mieltä oli monet muutkin Instagramissa teettämäni kyselyn perusteella. Olkaapa siis hyvät, tässä ohjeet kahteen erilaiseen korvismalliin:

Virkattu pyöreä pitsikorvakoru

Ensimmäinen malli on yksinkertainen pitsipyörylä. Lankana tässä käytin erinäisiä virkkuulankojen jämiä sekä toisena säikeenä ohutta kimaltavaa hopealankaa, jota olen ostanut suuren kartion Lankavalta. Se tuo kaunista kimalletta korviksiin, mikä ei tietenkään kuvissa kovin hyvin toistu... Koukku näissä oli 1,5mm. 


Virkattuja pyöreitä pitsisiä korvakoruja, joissa on kimallelankaa.

Ohje pyörylään:

Aloita tekemällä magic loop -aloitus (tai 8kjs, jotka yhdistät piilosilmukalla renkaaksi).
1. krs: Virkkaa 3 kjs, 15 pylvästä aloitusrenkaaseen. Sulje kerron ps:lla 3. kjs:n.
2. krs: Virkkaa 5 kjs, *hyppää yhden p yli, 1 p, 2 kjs*. Toista *-* koko kerros. Sulje kerros lopuksi ps:lla 3. kjs:n.
3. krs: Virkkaa 3kjs, *4 p kjs-ketjuun, 1 p pylvääseen*. Toista *-* kok kerroksen ajan, virkkaa lopuksi vielä 4 p kjs-ketjuun ja sulje kerros ps:lla.
4. krs: Virkkaa 4 kjs, *hyppää 1 p yli, 1 ks, 3kjs*. Toista *-* koko kerroksen ajan. Sulje kerros ps:lla 1. kjs:n. 
Päättele langanpäät.

kaavio virkattuun pitsipyörylään


Virkattu lumihiutalekorvakoru

Toinen korvakoruohje on pieni virkattu lumihiutale. Tässä käytin lankana Lankavan Esito-virkkuulankaa ja koukkua 1,5mm. Myös lumihiutaleisiin sopii ihanasti sama kimaltava hopeasäie, jota käytin myös pyöreissä korvakoruissa. Kuvassa ylemmät ilman hopeasäiettä ja alemmissa sitä on käytetty.  Ohje lumihiutaleeseen:
Aloita tekemällä magic loop -aloitus (tai virkkaa 6kjs, jotka yhdistät piilosilmukalla renkaaksi).
1. krs: 1kjs, 6 ks renkaaseen. Ps 1. kjs:n.
2. krs: 3 kjs, 1 ps samaan s:n, *2 kjs, 2 p*. Toista *-* kerroksen loppuun. Virkkaa vielä 2 kjs ja yhdistä ps:lla 3. kjs:n.
3. krs: 1 kjs, 1ks. *Virkkaa kjs-ketjuun: 1 ks, 3kjs, 1 ks, 5 kjs, 1 ks, 3 kjs, 1 ks. 2 ks.* Toista *-* koko kerroksen ajan. Virkkaa vielä lopuksi kjs-ketju samalla tavalla kuin muihinkin. Sulje ps:lla 1. kjs:n.
Päättele langanpäät. 
Korvakorut olen kovettanut perinteisesti sokeri-vesi -seoksella, eli kuumaan veteen sekoitetaan sokeria suhteessa 1 osa vettä ja 1 osa sokeria. Kun sokeri on liuennut veteen, kovetettavat asiat kastetaan sinne ja laitellaan kuivumaan esimerkiksi leivinpaperin tai muovin päälle. 

Kovettamisen jälkeen virkatuista kuvioista tehdään korvakorut parin välirenkaan ja korvakorukoukkujen avulla! Ja sitten korvikset ovatkin valmiit! 


Kommentit

Suositut tekstit