Pieni ja pinkki mekko

Pienimmälle pikkusiskolleni virkkasin joululahjaksi mekon. Kooltaan tästä tuli isompi kuin piti, vaikka tein mallitilkunkin. Lanka on Novitan bambulankaa, joka kestää pesun 60 asteessa. Tuo konepestävyys on hyvä ominaisuus lasten vaatteissa, kun ne voi aina sotkeentua, joten siksi valitsin konepestävän langan. Ja värinä ihana pinkki. <3 Tätä oli kyllä mukava tehdä, kun valmistuikin niin nopeasti. :D
   Mekon toiselle olkapäälle ompelin napit pukemista helpottamaan. Ohjeessa ei  ollut reunuksiakaan tehty, mutta minusta mekko näytti jotenkin hassulta ilman mitään sen parempia "viimeistelyjä". Tämän sain valmiiksi yökirkkoa odotellessa ja Da Vinci koodia kuunnellessa muutama päivä ennen joulua. Yleensä kun minulta juuri lankojen päättely ja nappien ompelu meinaa aina jäädä, mutta kun oli jännittävä kirja, niin siinäpä se viimeistelykin meni mukavasti.



 Ohje: Suuresta käsityölehdestä
Lanka: Novita Bambu
Koukku: 3mm
Langan menekki: Muutama metri vajaa 3 kerää pinkkiä + ihan vähän valkoista
Koko: n.6-12kk


Niin muuten, lupailin sitä arvontaa ennen joulua, joten katsotaan koska saan sen aikaiseksi... :D Kun on nyt joulustakin selvitty, kerkiää taas ajatella blogiakin.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit