Minä ja minun blogini

Nyt vuorossa toinen osa bloggaamiseen liittyvää pohdiskelua. Tänään syyniin pääsee oma blogini.
Vähän bloggaamista omasta näkökulmastani avasinkin jo tauolta paluun jälkeisessä postauksessa ja se kannattaakin lukea täältä, jos yhtään kiinnostaa.Itselleni bloggaus on mukava harrastus käsitöiden ohella. Luen hyvin monenlaisia blogeja, eli en vain käsityöaiheisia. Olenkin välillä miettinyt toisenlaisen blogin perustamista, mutta käsityöt on rakkain harrastukseni, joten en oikein varmaan saisi postauksia tehtyä muista aiheista.

Olen kyllästynyt viimeaikoina "Tässä tää uusin tiskirätti siitä ja tuosta langasta tehtynä. Eipä täs sit muuta." -tyylin postauksiin parin kuvan kera. Kuten jo aikaisemmin olen kertonut, pidän tätä blogia lähinnä itselleni ja itseäni varten, eli tulevaisuudessa todennäköisesti kirjoitan siitä mistä haluan, enkä ajattele niin paljon sitä "sopiiko" jokin teksti blogini tyylin vai ei. Linjan pidän kuitenkin käsitöissä ja niihin liittyvissä jutuissa sekä ehkä sisustuksessa. En kuitenkaan tarkoita ettenkö haluaisi kuulla mahdollisten lukijoiden kommentteja niin usein kuin mahdollista, vaan sitä että en yritä muuttaa tätä blogia joksikin vain sen takia, että haluan miellyttää mahdollisimman suurta lukijakuntaa.Haluaisin bloggaajana kehittyä niin tekstin kuin kuvienkin osalta paremmaksi pikkuhiljaa. Apuvälineenä käytän esimerkiksi tätä blogia, johon jokaisen muunkin bloggaajan kannattaisi tutustua.Toivottavasti onnistun kehittämään blogia paremmaksi!
Haluaisinkin nyt lopuksi kuulla blogini lukijoilta - olitpa sitten pitkäaikainen tai juuri tänne löytänyt - mistä pidät/ et pidä blogissani? 
Toki myös muita ajatuksia saa kertoa. :)Postauksen kuvat viimejouluisista lumihiutaleista.

Kommentit

 1. Sinulla on ihan hyvä ja sinunnäköisesi blogi, pidä tämä sellaisena kuin itse haluat! :) Joskus taisin kertoakin, etten itse jaksa kommentoida, jos postauksen aihe on jotain muuta kuin käsitöitä (tai jotain sellaista, joka ei muuten osu yksiin omien kiinnostusten kohteideni kanssa), eikä aina ole mitään sanottavaa käsitöistäkään (mikä ei tarkoita, että ne olisivat huonoja tms., vaan itsellä ei vain sillä hetkellä ole mitään sanottavaa, eikä aina jaksa kommentoida pelkästään "kivat sukat").

  Blogitekstejä ei kauheasti kannata miettiä siltä kannalta, että miellyttääkö se varmasti kaikkia lukijoita. Jos ei miellytä, niin ei ole pakko lukea. Kerran joku anonyymi kommentoi, että pahoittaa mielensä aina blogiani lukiessaan jostain tietystä asiasta, ja että minun pitäisi muuttaa mielipidettäni tämän vuoksi tai ainakin jättää mielipiteeni kertomatta. Vastasin hänelle, että blogiani ei ole pakko lukea, mutta hän moitti asennettani tylyksi siksi, etteivät lukijat kuulemma aina voi vain äänestää jaloillaan. Mutta niin minä itsekin teen, jos en jaksa lukea jotain blogia syystä tai toisesta, niin poistan sen lukulistaltani ilman sen suurempaa numeroa.

  Toisaalta itse kyllä mietin siltä kannalta, että blogiani tosiaankin voi lukea ihan kuka vaan, enkä halua välttämättä kaikkea mahdollista kertoa aivan kaikille ihmisille. Siinä mielessä siis pakko pitää jonkinlainen suodatin päällä. Tutummat voivat kysellä ne henkilökohtaiset kuulumiset vaikka puhelimella tai sähköpostilla, eikä olettaa blogini olevan jonkinlainen tiedotuskanava. Tietysti aiheen rajaaminen käsitöihin antaa sellaisen harhakuvan, ettei elämääni mahdu mitään muuta, vaikka oikeasti käsityöt ovat tällä hetkellä ehkä kolmanneksi tärkein harrastukseni, ja muu elämä on vielä harrastuksia paljon tärkeämpää.

  Tällaisia ajatuksia heräsi minulla. :) Toivottavasti en ole muuten blogisi ainoa kommentoija tai lukija, huomaan vain olevani ainakin ensimmäinen kommentoija! :) Sinulla on kiva blogi, joka kyllä ansaitsee lukijoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän ettei aina jaksa kommentoida, koska itsekin olen usein "hiljainen lukija", enkä kommentoi ellei oikeasti ole jotain sanottavaa. Nykyään tosin olen yrittänyt muuttaa tapojani niin, että kommentoin aina silloin, kun vain ehdin - edes ihan lyhyesti.

   Kävijätilastojen mukaan et ole kyllä ainoa, joka blogissani vierailee, mutta kommentointi vain on kovin hiljaista täällä. Ehkä se johtuu vain laiskuudesta, ettei jakseta kommentoida. ;)

   Sinun blogiasi sivuten täytyy todeta, että pidän todella paljon tyylistäsi kirjoittaa, vaikka en kaikissa asioissa olisikaan yksimielinen kanssasi. Erilaiset näkemykset ovat rikkaus, joita pitää arvostaa! :)
   Lopuksi vielä iso kiitos sinulle, kun jaksat kommentoida!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit