Nimipäiväkirjat

Nimipäiväni oli 9. päivä joulukuuta ja jo usean vuoden ajan olen saanut vanhemmiltani kirjan nimipäivänä lahjaksi. Tänävuonna paketista paljastui Saumatonta neulontaa -kirja. Olin nähnyt mainoksia ja mainintoja tästä kirjasta aikaisemmin tänävuonna ja ajatellut, että kirja sopisi minulle, koska en pidä saumojen ompelusta ollenkaan. Myös äitini tietää sen, eli kirja tuli kyllä oikeaan osoitteeseen. :D
    Kirjassa on todella hyvät ja yksityiskohtaiset ohjeet moneen neuleeseen, ja myös siihen miten tavallisesta ohjeesta voi muuntaa saumattoman, mutta vielä en ole testaillut ohjeita käytännössä.
    Tämänvuotisen kirjan alla pinossa näkyy myös monen vuoden takainen nimipäiväkirjani, joka on L.M.Montgomeryn Runotyttö, jossa on yksien kansien sisässä kaikki Runotyttö -kirjat. Olen lukenut sen useita kertoja, enkä vielä ole kyllästynyt siihen. Runotyttö -kirjat ovat vain yksiä tyttökirjojen klassikoita. En varmaan kyllästy niihin koskaan.
Kommentit

 1. Minäkin olen tuota saumattomuutta pohdiskellut, koska ovathan ne saumat neuleissa aika turhia, kun pyörönäkin voi tehdä (toisin kuin kangasta ommellessa on pakko tehdä saumat). Sinänsä minulla ei ole mitään saumojen ompelua vastaan, mutta miksi tehdä ylimääräistä työtä, jos vähemmälläkin selviää. Tuo kirja minulla onkin kirjastosta lainassa, täytyy ottaa siitä ennen kaikkea ne tekniikkaohjeet itselle muistiin, varsinaiset neuleohjeet olivat minun makuuni liian koreita. :) Meillä on sama maku myös kaunokirjallisuuden suhteen, Runotyttö ja Montgomery yleensäkin on ihan lempparini ollut jo 25 vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta - miksi tehdä saumat kun ilmankin pärjää. Ja ei ne saumat aina niin kovin siistejäkään ole... Ja kiva kuulla, että pidät samoista kirjoista! :)

   Poista
 2. Kuka sä luulet olevas? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mä en tiiä, mutta sen mä tiiän kuka sää oot. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit