Korvakorut järjestykseen - virkatun säilyttimen ohje!

Luonnonvalkoinen Minimop-langasta virkattu säilytin korvakoruille

Kuten edellisessä korvakorupostauksessa mainitsin, olen hankkinut korviin reiät vasta muutama kuukausi sitten, mutta jo nyt ihania korviksia alkaa olla monta paria ja niiden säilytys on tuottanut päänvaivaa. En nimittäin haluaisi tunkea kauniita korvakoruja mihinkään rasian pohjalle, mistä niitä saa sitten etsiä urakalla, vaan haluan ne näkyviin muulloinkin kuin korvissa roikkuessaan. 

Olen selaillut monena iltana Pinterestistä mitä erilaisempia ratkaisuja korvakorujen kauniisen säilytykseen, ja löysinkin kivoja ideoita, mutta ongelmana oli se, että ne olisi pitänyt mennä toteuttamaan mieheni puuverstaalle, mikä ei sinänsä olisi ongelma, mutta siihen ei juuri nyt ollut aikaa. Ja kun inspiraatio iskee, pitäisi se päästä toteuttamaan juuri-heti-nyt, tiedättehän?

No, sitten sen keksin - miksi en toteuttaisi säilytintä sillä tekniikalla, jonka hallitsen kaikista parhaiten! Eli aloin ideoida virkattua korvakorujen säilytintä. Sukelsin siis lankavaraston syövereihin ja etsin sopivan langan. Tiesi  heti, että haluan tehdä säilyttimen puuvillasta, ja pinnasta tukevan, mutta tarpeeksi ohuen, että koukut ja tapit siinä pysyvät. Nopean mallitilkun jälkeen totesin Minimop-langan oikein sopivaksi ja aloitin varsinaisen työn. Oksa, johon työn ripustin, löytyi myös valmiiksi varastoistani, sillä keväällä keräilin kasan erilaisia  keppejä ja oksia valmiiksi varastooni. Ei tarvitse siis silloin lähteä metsään rämpimään, kun tarve iskee.

Työ valmistuikin sitten supernopeasti eli alle vuorokaudessa, mikä oli oikein mukavaa. Lisäksi siitä tuli vielä onnistuneempi ja toimivampi kuin ajattelinkaan! 

Tässä säilyttimeen simppeli ohje, jotta ei tarvitse ihan pelkän kuvan pohjalta arvailla, mitä tehdä, jos haluaa tämän toteuttaa!

Virkattu korvakorujen säilytin

Tarvikkeet: Lankava Minimop -lankaa n. 200 g (minun työssä värinä luonnonvalkoinen 52), 6 mm virkkuukoukku ja vähintään 35 cm pitkä oksa, puurima tai vastaava ripustin ylälaitaan.

Koko: n. 30 x 40 cm.

Tiheys: 10 cm = 14 silmukkaa (tiheys ei kuitenkaan ole erityisen oleellinen, mutta mieluummin löysää kuin liian tiukkaa pintaa).

Ohje:
Aloita virkkaamalla 45 kjs.
1. krs: Virkkaa ks 4. kjs:n koukusta laskien. *Kjs, hyppää s yli, ks*. Toista *-* kerroksen loppuun. Käännä työ.
2. krs: 2 kjs, ks kjs:n. *Kjs, hyppää s yli, ks kjs:n*. Toista *-* kerroksen loppuun. Käännä työ.
Toista kerrosta 2. vielä 52 kertaa tai kunnes kappale on halutun korkuinen.
Virkkaa työ ripustimeen kiinni ks:lla (tai halutessasi vaikka ommellen). Katkaise lanka ja päättele langanpäät. Ripusta haluamallasi tavalla ja ala järjestellä korvakorut nätisti! 


Luonnonvalkoinen Minimop-langasta virkattu säilytin korvakoruille

Luonnonvalkoinen Minimop-langasta virkattu säilytin korvakoruille

Ajattelin vielä, että saatan koristella alalaidan ehkä värikkäillä hapsuilla tai jollain muulla kivalla. Sitten säilytin itsessäänkin on kaunis seinätekstiili. Saapa vain nähdä monetko korvakorut tähän mahtuu ja milloin saa olla uutta säilytintä virkkaamassa... Kommentit

Suositut tekstit