Perheelle villasukkia

Näin syksyn tullen käsityöinspiraatiota oikein pursuilee joka suunnasta ja projekteja on mielessä ainakin sata. Sen sijaan, että olisin aloittanut jotakin kaikista ihaninta tai inspiroivinta työtä, päätin tehdä hyvin käytännönläheisiä käsitöitä ensin. Neuloin siis villasukkia, ettei perheenjäsenteni varpaat palellu viileämpien ilmojen saavuttua.

Aloitin isommasta parista, eli mieheni sukista. Näihin valikoitui langaksi Novitan Nalle ihan vain, koska sellainen kerä sattui olemaan käden ulottuvilla. En olekaan ennen neulonut hänelle muusta kuin 7-veljeksen vahvuisesta langasta sukkia, joten nämä on nyt aiempia vähän ohuemmat. Mutta luultavasti neulon myös sellaiset paksummat sukat hänelle tässä talven kuluessa, jotta saan sukkalankojen osalta varastoa vähän pienemmäksi...
 
Varastosta puheen ollen, olen aloittanut projektin, jonka kestosta ei vielä ole tietoa eli käsityöhuoneeni järjestelyn. Ajattelin siitä tehdä postausta tai postaussarjan, kunhan ensin jonkinalaisen järjestyksen aikaan. Takuita ei siis ole, kauanko siihen mahtaa mennä. Mutta jos on jotain toiveita, mitä haluaa tietää, voi kertoa kommenteissa!

Mutta takaisin näihin sukkiin. Lankana tosiaan Novitan Nalle kahdessa värissä, joita meni yhteensä 101g, puikot oli kokoa 3,5mm (minulla on tiukka neulekäsiala) ja ohje on muuten omasta päästä, paitsi varren kuviointiin sain inspiraation Neulovilla -blogista, josta löytyy muuten 52 erilaista ideaa sukanvarteen! 

sinisävyiset miehen villasukat neulottu Novita Nalle -langasta

sinisävyiset miehen villausukat neulottu Novita Nalle -langasta


Kun sain miehen sukat valmiiksi, siirryin pienen pieniin vauvan sukkiin tyttärelle. Nämä olikin aivan erityisen mukava tehdä, sillä ne valmistui niin hurjan nopeasti. Reilun kolmikuiden jalka kun ei ole vielä kovin iso! 

Näissä on lankana Regia Premium Silk, joka on kyllä ihanaa neulottavaa, kuten nimestä voi päätellä! Näitä ohuita sukkalankoja minulla on kyllä aika paljon, ja ajattelinkin ensin, että käytän näihin vauvan sukkiin jonkun jämäkerän, koska niihin ei paljon lankaa mene. Tämä lanka sattui kuitenkin olemaan hyvin lähellä samaa sävyä, kuin vauvan pipo ja lapaset, jotka neuloin jo keväällä, joten korkkasin uuden kerän näitä sukkia varten. Eihän näihin kerästä paljon mennytkään, vain köykäiset 26g eli lankaa riittää vielä hyvin vaikka omiin sukkiin. Niin ja puikot näissä oli 2,5mm ja myös näiden sukkien varteen idea tuli Neulovilla -blogista.

Keltaiset vauvan villasukat Regia premium silk -langasta

Keltaiset vauvan villasukat Regia premium silk -langasta


Loppuun vielä yksi kuva havainnollistamaan, kuinka eri kokoiset nämä sukat onkaan, vaikkei mieheni jalkakaan erityisen suuri ole!

kahdet neulotut villasukat päällekäin


Kommentit

Suositut tekstit